desde $55,50
Reserva Ahora

Un recorregut pels camins de l’aigua al Bages

Created with Sketch. Museu de la Técnica de Manresa, Bv-4501 Santpedor, Manresa, Spain
Sin calificar
Created with Sketch.

Duración

1

Created with Sketch.

Tipo de Tour

Tour Específico

Created with Sketch.

Grupo máximo

6 personas

Created with Sketch.

Idiomas

Catalán, Español

Vista General

Amb la sortida de dia “Un recorregut pels camins de l’aigua al Bages” podràs conèixer de més a prop els diferents camins i usos de l’aigua, en un itinerari que començarà al Museu de la Tècnica de Manresa i que finalitzarà al Centre de l’aigua de Can Font.

En la nostre primera parada al Museu de la Tècnica de Manresa, entraràs en el monumental edifici dels Dipòsits Vells (12 milions de litres d’aigua). Tindràs el privilegi poder accedir a l’interior d’aquests enormes dipòsits d’aigua (12 milions de litres de capacitat, 2.400 metres quadrats de superfície) que encara conserven l’estructura, les obertures superiors i, fins i tot, la humitat. Podràs visitar dues destacades exposicions permanents que tenen un gran vincle amb la raó de ser del Parc de la Sèquia. Una mostra sobre la Sèquia ens explica la gran obra de la Sèquia des d’una perspectiva històrica i centrada especialment en els seus efectes per al creixement de la producció agrícola i de l’urbanisme des de l’edat mitjana. D’altra banda, una mostra sobre la cinteria explica la importància d’aquesta indústria a la ciutat, que és el gran referent del sector al mercat espanyol.

La Sèquia és el canal medieval (s. XIV), construïda pel mestre d’obres Guillem Catà, que ha permès el creixement de Manresa i el desenvolupament agrari d’una bona part del Pla de Bages.

Arribarem al Parc de l’Agulla, el més gran del Bages, que des de l’any 1974, el seu llac central emmagatzema l’aigua que hi desemboca la Sèquia i funciona com a reserva per a les llars manresanes, amb uns 200 milions de litres de capacitat. Envoltant el llac, el parc de l’Agulla acull més de 600 arbres de 20 espècies diferents.

Per finalitzar el nostre dia, i després d’haver degustat la cuina local en un restaurant de la zona, ens dirigirem al Centre de l’Aigua Can Font, un espai d’interpretació, experimental i divulgatiu al voltant de la importància de l’aigua per al desenvolupament humà. És la seu del Parc de la Sèquia, així com el centre de referència per al nostre Servei Educatiu. Disposa d’una zona Expositiva, una altre experimental i finalment una zona d’estudi.

No et perdis aquesta escapada que fem de la mà de la XATIC (la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya), on et portem i et tornem amb BUS i t’acompanyem en tot moment d’aquesta experiència.

View More

Itinerario

Expandir todo
DIA 1 - Divendres

Arribada a Manresa i desplaçament añ Museu de la técnica

Incluye / No incluye

  • Allotjament
  • Mitja pensió
  • desplaçaments

Punto de encuentro

Created with Sketch. Museu de la Técnica de Manresa, Bv-4501 Santpedor, Manresa, Spain

Reseñas

0/5
Sin calificar
Basado en 0 comentario
Excelente
0
Muy bueno
0
Bueno
0
Normal
0
Mal
0
Mostrando 1 - 0 de 0 en total
Created with Sketch.
desde $55,50

Paquetes Tour

Selecciona un paquete con Hotel
Selecciona un paquete de actividades
Extras
  • BUS($22,20)

Organizado por

Xatic

Miembro desde 2019

Te puede interesar

¡Inscríbete para recibir nuestras ofertas de viaje!

Entra en nuestro club Creative Rural